Bouwen aan Beter
Het zijn turbulente tijden. Steeds meer mensen worden zich bewust van wat er gaande is in de wereld en voelen zich geroepen om op te staan en verantwoordelijkheid te nemen voor de weg naar Beter. En juist in deze tijden is onafhankelijke nieuwsvoorziening en respect voor onze privacy van groot belang.

In deze nieuwsbrief aandacht voor ons artikel over de overheden die de privacy in onze persoonlijke communicatie willen opheffen, een update van onze ontwikkelplannen voor de dagelijkse nieuwsbrief, Engelstalige nieuwsbronnen en informatie over een nieuwe publieke omroep die écht een ander geluid wil laten horen.

Overheden willen privacy in communicatie opheffen

Overheden maken zich grote zorgen over weerstand en onvrede bij de bevolking. En die zorg is duidelijk niet zonder reden. De Verenigde Naties hebben zeer onaangename plannen voorbereid (Agenda 2030) die met grote zekerheid flinke bevolkingsopstanden zullen gaan creëren, ook hier in Nederland. Er gaat nu al bijna geen dag voorbij of er zijn groepen van burgers in het nieuws die protesteren tegen overheidsbeleid. Voor het behouden van onze democratie is het van groot belang dat we toegang blijven behouden tot onafhankelijk nieuws en privacy in onze persoonlijke communicatie.
Zoals we in dit bericht zullen zien, lijkt er een aantal jaar geleden in het wereldwijd samenwerkende netwerk van inlichtingendiensten een beleidsuitspraak gedaan te zijn, dat mensen geen privacy en geen digitaal briefgeheim meer mogen hebben. Wereldwijd wordt de privacy nu dus opgeschort en lopen er acties om de privacy van je persoonlijke communicatie structureel ongedaan te maken. Deze wereldwijde aanval op privé communicatie geldt ook voor de Europese landen, zoals Duitsland, Frankrijk, Engeland en uiteraard Nederland. Als je wilt blijven genieten van je mensenrechten op privacy en het briefgeheim, dan zul je vroeg of laat zelf wat moeten gaan ondernemen. Weet wat er speelt! Lees meer...

Nieuwsbrief zelf samenstellen

Inmiddels zijn we twee maanden op weg met de nieuwe dagelijkse HoeZitHetNuEcht nieuwsbrief via e-mail. Aangezien de nieuwe nieuwsbrief is uitgebouwd tot een dagelijkse overzichtslijst van al het nieuws van de afgelopen 24 uur, staan er veel meer links naar nieuwsberichten in de nieuwsbrief. Hierdoor bleek de nieuwsbrief bij een aantal mensen in de spamfolder terecht te komen. De afgelopen periode hebben we een aantal maatregelen getroffen om er voor te zorgen dat iedereen de nieuwsbrief weer in zijn mailbox ontvangt.
Ondanks de nieuwe mogelijkheden via decentrale sociale media en RSS-feed readers, blijkt er nog steeds veel interesse te zijn in de dagelijkse nieuwsbrief via e-mail. Vandaar dat we deze toch ook graag willen door-ontwikkelen voor onze lezers.

Een grote wens is de mogelijkheid om zelf aan te kunnen geven van welke nieuwsbronnen je de nieuwsberichten in de nieuwsbrief wilt zien. Oftewel, een nieuwsbrief op maat, aangepast aan je persoonlijke interesses. Daarmee voorkom je dat je ook allerlei nieuws in beeld krijgt waar je eigenlijk toch niet in geïnteresseerd bent. De komende tijd gaan we daar mee aan de slag!
HoeZitHetNuEcht Dagelijkse Nieuwsbrief

Engelstalige nieuwsbronnen

HoeZitHetNuEcht heeft zich de afgelopen 8 jaar vooral gericht op het Nederlandstalige onafhankelijke nieuws om het een laagdrempelig platform te laten zijn. Nu de nieuwsvoorziening steeds meer afgestemd kan worden op de persoonlijke wensen, biedt dat ook gelijk de mogelijkheid om Engelstalige nieuwsbronnen toe te voegen als keuze-optie in de dagelijkse nieuwsbrief. We denken daarbij aan nieuwsbronnen zoals SGT Report, The Corbett Report, Project Veritas, Jesse Ventura, etc.

Via decentrale sociale media en RSS-feed readers zijn die nu al te volgen, maar straks dus ook via de dagelijkse nieuwsbrief. Je kunt onze initiatieven ondersteunen door ook donateur te worden. Hoe meer donateurs, hoe meer tijd we vrij kunnen maken om te besteden aan nieuwe ontwikkelingen rondom de verspreiding van onafhankelijk nieuws. Mocht je nog interessante onafhankelijke nieuwsbronnen missen in de diverse nieuwsoverzichten, dan horen we dat graag.

'Ongehoord Nederland'

Maandag was in het nieuws dat er een nieuwe publieke omroep is opgericht die de stem van de niet-gehoorde Nederlanders moet gaan vertolken: 'Ongehoord Nederland'. Een van de initiatiefnemers is Arnold Karskens, die samen met o.a. Joost Niemöller, Ybeltje Berckmoes en Haye van der Heyden, een ander geluid op televisie wil brengen rondom thema's zoals migratie, de macht van de Europese Unie en de klimaatgekte.

Zoals Arnold terecht opmerkt schotelt de NPO ons een zeer eenzijdig wereldbeeld voor; "steeds dezelfde meningen worden rondgepompt". Het is inderdaad hoog tijd dat de politieke correctheid wordt doorbroken. Ze moeten nog wel voor 1 januari 50.000 leden verzamelen. Het zou mooi zijn als het hen gaat lukken. Via televisie kunnen toch weer een hoop nieuwe mensen bereikt worden, zodat ook zij in staat zijn om zich bewust te worden van wat er echt gaande is.

Wat gaat er mis in het medialandschap?

In ons boekje Eerlijk nieuws zonder censuur hebben we o.a. het medialandschap in beeld gebracht. Wist je bijvoorbeeld dat er slechts drie bedrijven zijn die de Nederlandse televisie controleren? En dat er slechts twee bedrijven zijn die de Nederlandse kranten beheren? En dat er maar één Nederlands persbureau is die het nieuws bepaalt? Dat er iets mis gaat in de nieuwsvoorziening, dat is duidelijk.

Het kan ook anders, je kunt er meer over lezen in dit toegankelijke en informatieve boekje. Voor slechts 10 euro kun je iemand dit bewustmakende boekje kado doen voor de feestdagen. Het is tijd om nu actief een nieuwe realiteit vorm te gaan geven. Help je ook mee? Een nieuwe wereld ontstaat niet vanzelf...

Wij wensen iedereen alvast inspirerende en fijne feestdagen.
Eerlijk nieuws zonder censuur
Waardeer je onze nieuwsbrief en initiatieven?
Overweeg dan ook eens om ons te steunen via een donatie.
Logo PBM zwart 60px
Meer informatie: www.PlatformBewusteMedia.nl en www.Fediversum.nl
De blog Bouwen aan Beter is op Mastodon te volgen via @bouwenaanbeter@mastodon.nl
Je ontvangt dit bericht omdat je je via de website hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.
Website | Contact | Donatie | Privacy | Uitschrijven