Nieuwe versie van de Reader – nu met ingebouwde podcast player

Vandaag is het twintigjarig jubileum van 11 september 2001. De dag die symbool staat voor bedrog en misleiding. Gelukkig realiseren steeds meer mensen zich dat de wereld anders in elkaar zit dan ons wordt voorgespiegeld. We willen je hierbij uitnodigen om jezelf breed te informeren via onafhankelijke nieuwsbronnen, zodat je zelf je eigen standpunt kunt bepalen.

Om je hierbij op weg te helpen lanceren we vandaag een nieuwe versie van de HoeZitHetNuEcht RSS-feed Reader! Met als grote nieuwe functionaliteit: podcasts volgen en afspelen.

[Klik = Zoom]

In de nieuwe versie is er nu ook ondersteuning voor video- en podcast-kanalen van Odysee (Lbry), Rumble en SoundCloud en vind je een handig video-totaaloverzicht van alle kanalen. Daarnaast is de mogelijkheid tot het markeren van berichten ‘met ster’ toegevoegd en is er veel opgepoetst en bijgewerkt.

Hiermee is het een volwaardige en complete RSS feed Reader geworden, waarmee iedereen het onafhankelijke nieuws eenvoudig via z’n eigen computer of laptop kan volgen. In dit bericht vind je meer informatie over de vernieuwingen in de RSS-feed Reader en de download links.

Nieuw in deze versie van de Reader

We hebben per direct een nieuwe, flink verbeterde versie van de HoeZitHetNuEcht Reader vrijgegeven. Deze is voor iedereen gratis en zonder registratie beschikbaar. De Reader biedt een laagdrempelige manier om eenvoudig het onafhankelijke nieuws te volgen. Nieuw in deze versie is het volgende:

  • Podcast-kanalen volgen, met ingebouwde podcast afspeler.
  • Eenvoudig markeren als gelezen, ongelezen en met ster.
  • Een nieuw video-overzicht, één overzicht met kanalen van diverse video websites.
  • Extra ondersteuning voor Odysee, Rumble en SoundCloud, naast YouTube, Brighteon en Bitchute.
  • Het recente boekennieuws is nu ook per categorie te verkennen.
  • Handige navigatieknoppen links bovenaan.
  • Een groot aantal kleine verbeteringen en correcties.

De HoeZitHetNuEcht RSS-feed Reader is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. Je kunt de nieuwste versie downloaden vanaf de HoeZitHetNuEcht-website. Heb je al een eerdere versie gedownload, dan kun je de nieuwe versie daar gewoon overheen installeren. Je voorkeuren, instellingen en het reeds ingelezen nieuws blijft bewaard. Je raakt geen nieuwsberichten kwijt als je een nieuwe versie installeert. Let op, de installatie en eerste start verloopt anders dan je wellicht gewend bent. Lees dus goed de installatie-handleiding.

Een toelichting over de belangrijkste vernieuwingen volgt onderstaand. Lees eventueel ook over de nieuwe functionaliteiten in de vorige versie.

Podcast-kanalen volgen

De grootste vernieuwing in deze versie is de ondersteuning van podcasts. Tot voor kort werden podcasts alleen aangemerkt als podcast met een logo, nu is de Reader een volledige podcast player (podcatcher). Afgelopen tijd zijn er bij een aantal bronnen podcast-feeds opgenomen, zoals bij Café Weltschmerz, Jensen, Enerzijds Anderzijds, Ongehoord Nederland, De Nieuwe Wereld, SGT Report en X22 Report.

Podcast player

De Reader heeft een ingebouwde afspeler. Je kunt eenvoudig podcasts starten door op de grote afspeel-knop te klikken midden in de afbeelding bovenaan. De podcast player (onderaan het scherm) opent en begint te spelen terwijl je verder de Reader kunt gebruiken. De afspeler is van veel afspeelgemakken voorzien. Maar let wel op, als je de Reader sluit terwijl je een podcast afspeelt, wordt nog niet altijd de voortgang in de podcast bewaard. Dat is nog een resterend aandachtspuntje dat we niet tijdig voor deze release opgelost kregen.

Verder werkt het zoals je verwacht: Er is een grote afspeel-knop in het bericht. Daarmee start je de podcast afspeler. Onderin verschijnt de speler. Daar zie je de afspelen/pauze knop. Je kunt heen en weer springen in de podcast met de grote schuif in het midden onderaan. Versleep daarvoor het blauwe rondje. En je kunt het volume aanpassen met het kleinere schuifje rechts. Het ‘X-je’ sluit de podcast. Je stopt dan met het afspelen.

Er is reeds werkende ondersteuning voor podcast-feeds van Anchor FM, Podbean en SoundCloud. De Reader volgt daarbij de podcast RSS-feed standaard, dus je kunt ook eenvoudig zelf podcast-feeds toevoegen. Je kunt zo zelf een decentraal podcast overzicht bouwen!

En een tip: Volg jij een interessante en relevante podcast? Die kun je ook bij ons aanmelden via het contactformulier.

Markeren als gelezen, ongelezen en met ster

Een flinke verbetering in de gebruikersvriendelijkheid van de Reader is dat je nu eenvoudiger berichten kunt markeren.

Op diverse plaatsen is de mogelijkheid toegevoegd om berichten, video’s, podcasts, etc., te markeren met een ster. Je vindt daarvoor op diverse plaatsen sterretjes, waarop je kunt klikken.

Er is ook een soort filter toegevoegd in de diverse vensters, waarmee je eenvoudig de met een ster gemarkeerde berichten kunt terugvinden. Zoals in bovenstaand nieuwsoverzicht, zie daar het filter ‘Met ster’. Wanneer je daar klikt, zie je de gemarkeerde berichten.

Je kunt ook eenvoudiger berichten markeren als gelezen of ongelezen:

In de linker marge van de berichten in de diverse nieuwslijstjes, zie je blauwe lijnen als markering voor nieuwe ongelezen berichten. Je kunt daar op klikken om het bericht te markeren als gelezen. En je kunt daar ook klikken om het bericht weer te markeren als ongelezen.

Nieuw video-overzicht

In de nieuwe versie vind je ook een vernieuwd video-overzicht van alle kanalen van de diverse video websites, zodat je snel kunt scannen welke video’s je wilt bekijken.

Video-overzicht van alle kanalen

Let op: Er is geen ingebouwde video-afspeler, de video bekijk je dus op de video-site zelf. Dit is voornamelijk vanwege het feit dat je browser reclames, tracking en tracing vrij eenvoudig kan blokkeren – zie daarvoor bijvoorbeeld de add-on uBlock Origin. De beste ervaring voor video’s is dus afspelen in je browser.

Ondersteuning voor Odysee, Rumble en SoundCloud

Je kunt nu met de Reader zelf ook eenvoudig kanalen/gebruikers toevoegen van Odysee, Rumble en SoundCloud. In de vorige release hadden we reeds toegevoegd dat je zelf nieuwsbronnen kon toevoegen om te volgen. Je kunt sindsdien eenvoudig YouTube, Bitchute en Brighteon kanalen volgen, door deze de Reader in te slepen vanuit je browser.

We hebben de ‘sleep-volgen’ functionaliteit nu verder uitgebreid met Odysee (Lbry), Rumble en SoundCloud. Rumble is wel wat experimenteel, in verband met ontbrekende functionaliteit aan de kant van Rumble. Het kan dus zijn dat die functionaliteit vroeg of laat stopt te werken.

Volg nu ook video’s vanaf Rumble.com

Je kunt nu dus ook eenvoudig kanalen volgen van Rumble, zoals daar bijvoorbeeld zijn: Blckbx, Glenn Greenwald, Dan Bongino, Ben Shapiro, Timcast en vele anderen.

Via Odysee (Lbry) is onder andere beschikbaar: Café Weltschmerz, Potkaars, Blckbx, Viruswaarheid, Corbett Report, Dutch Patriot en vele anderen.

Je kunt eenvoudig al deze nieuwsbronnen slepen naar de Reader, klikken op ‘Volgen’, en klaar! Je blijft op de hoogte van nieuwe video’s van deze kanalen.

Je vindt voortaan in één geïntegreerd overzicht de nieuwe video’s decentraal vanaf YouTube, Bitchute, Brighteon, Odysee en Rumble. Het afspelen van video’s verloopt via de diverse video websites zelf. Het decentrale aspect van de Reader is daarmee goed zichtbaar. Je volgt al deze videobronnen direct vanuit de Reader op je eigen computer, dus zonder tussenkomst van HoeZitHetNuEcht of andere derden.

Handige zoekfunctie

De zoekfunctie is in de praktijk een handig hulpmiddel gebleken. Deze functionaliteit is dus ook in de nieuwe versie te vinden. Je kunt via de balk bovenin het scherm van de Reader zoeken in de berichten, video’s, podcasts en boektitels waarvan je zelf de informatie hebt gedownload door de Reader te gebruiken. De zoekfunctie werkt volledig offline/lokaal, je zoekt uitsluitend in je eigen data. Niemand kijkt mee, niemand beïnvloedt de zoekresultaten anders dan je eigen instellingen in de Reader. Je zoekt ook zonder tussenkomst van HoeZitHetNuEcht.

Zoekresultaten, ter illustratie

Met alle nieuwe en verbeterde functionaliteiten is het nu dan ook een complete en volwaardige RSS-feed Reader geworden, waarmee je eenvoudig het onafhankelijke nieuws kunt volgen!

Ervaar ook het gemak

Op dit twintigjarig jubileum van 11 september 2001, stellen we deze nieuwe versie van de Reader gratis beschikbaar. En met deze nieuwe versie nemen we een grote stap voorwaarts in onze missie. Het bekende onafhankelijke nieuwsoverzicht is nu beter dan ooit, dus download de nieuwe versie en ervaar ook het gemak van de Reader!

Als laatste een dankwoord: we willen graag de testers bedanken, die waardevolle feedback hebben gegeven. En dank, beste lezer, voor je interesse in het onafhankelijk nieuws en de HoeZitHetNuEcht Reader.