Bewust media consumeren in 3 stappen

In voorgaande berichtgeving zagen we dat door een uitgebreid systeem van groepsdenken journalisten, als ook wij als lezer van de journalistiek, in een keurslijf gewrongen worden. De uitweg uit deze situatie van groepsdenken is zelf weer verantwoordelijkheid te nemen over een gezond, spiritueel en bewust leven.

En juist dat wordt je uiteraard niet eenvoudig gemaakt.

Door zelf weer verantwoordelijkheid te nemen over je keuzes, je gezondheid en je (geloofs)overtuigingen haal je de macht en invloed weg bij de globalisten die anders daarover de macht in handen zouden hebben. We bieden je graag een drie-stappen-plan aan.

Het 3-stappen plan

Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Het besproken controlesysteem is feitelijk niet veel meer dan een extreme vorm van groepsdenken. En groepsdenken is vrij eenvoudig aan te pakken. De nummers in komende alinea’s verwijzen naar de maatregelen die groepsdenken tegengaan, zoals te lezen valt op Wikipedia. Graag introduceren we een basaal drie-stappen plan.

Stap 1: Consumeer andere berichtgeving. Cruciaal voor het afremmen en ongedaan maken van de invloed van dit wereldwijde machtsspel op jou, is het vergaren van kennis en inzicht. Het gezegde kennis is macht geldt namelijk ook voor jou. En die kennis verkrijg je door het ‘consumeren’ van andere visies (1, 7).

Een diverser beeld en andere visies krijg je niet door religieus de kranten te lezen, het journaal te kijken en wetenschappelijke publicaties te bestuderen. Juist niet! Inzicht krijg je door andere en afwijkende berichtgeving te bekijken en te onderzoeken. Andere inzichten krijg je door (zelf-)educatie.

Stap 2: Denk weer kritisch na. Wanneer je ontdekt dat er meer waarheid is dan je wordt verteld in de krant, zie je dat er meer keuze bestaat dan je voorheen voor mogelijk hield. En op basis van meer informatie, kan je inderdaad weer kritischer nadenken en andere besluiten nemen. (2)

We adviseren hierbij zelf de informatie die je leest te gaan onderzoeken. Accepteer niet het oordeel van de journalist/schrijver van het bericht, onderzoek zelf genoemde bronnen en stel zelf je mening vast over de verstrekte informatie. (3, 4)

Stap 3: Stem met je voeten. Gedachten zijn energie en energie creëert. En die creatie-kracht kan je uiteraard helpen. Op basis van andere besluiten creëer je een andere (hopelijk betere) toekomst voor jezelf en de mensen om je heen.

Als je bijvoorbeeld weet dat er bepaalde gifstoffen in je voeding zitten, dan besluit je misschien dat niet meer vrijwillig te kopen in de supermarkt. Als je weet dat jouw geld door een bepaald bedrijf tegen je gebruikt wordt, dan besluit je misschien daar niet meer je geld (=energie!) uit te geven.

Dit kritische besluitvormingsgedrag wordt stemmen met je voeten genoemd. Je loopt voorbij aan de bedrijven die je benadelen en gaat op zoek naar betere alternatieven. Door je energie in betere alternatieven te investeren, groeien die.

Platform Bewuste Media

Er is uiteraard een tekort aan “andere berichtgeving” (4, 5, 7). Daar zien we dus een rol voor onszelf. Het aanbieden van een laagdrempelig alternatief voor de grote, zakelijke berichtgeving, waardoor weer keuze ontstaat. We brengen graag die ‘andere groepen’ samen als tegenmaatregel tegen groepsdenken. En centraal daarin gaat staan de privacy en anonimiteit van de bezoekers (8).

Vandaar dat we gestart zijn met Platform Bewuste Media. Een eerste resultaat daarvan is al te zien op GezondeMedia.nl. Volg onze blog op Bouwen aan Beter voor meer informatie over onze initiatieven.