Update: Nog meer decentrale functionaliteiten beschikbaar

In dit bericht praten we je bij over recente ontwikkelingen vanuit Platform Bewuste Media. De afgelopen maand hebben we de decentrale functionaliteiten verder uitgebreid. De evenementen-agenda, het boekenoverzicht en de dagelijkse nieuwsbrief van HoeZitHetNuEcht hebben we nu ook naar het decentrale nieuwsnetwerk gebracht. Dit is nu dus ook allemaal decentraal te volgen! Verder zijn er weer diverse nieuwe Nederlandstalige en Engelstalige nieuwsbronnen toegevoegd aan het decentrale nieuwsaanbod.

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Afgelopen week werd onze e-mail provider tijdelijk geconfronteerd met een blokkade vanuit Microsoft. Dat bevestigde maar weer het belang van onafhankelijke decentrale mediakanalen. Inmiddels hebben we al 200.000 artikelen verwerkt op HoeZitHetNuEcht en zijn er 550.000 ActivityPub-berichten verstuurd naar volgers! Onderstaand een update van de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes.

Evenementen & Boeken volgen via Decentrale Sociale Media

Het afgelopen jaar hebben we al heel veel onafhankelijke nieuwsbronnen aangesloten op ActivityPub, waardoor ze via de Decentrale Sociale Media-kanalen (zoals Mastodon) te volgen zijn. Dit aanbod hebben we inmiddels verder uitgebreid met aanvullende functionaliteiten.

In januari hebben we de HoeZitHetNuEcht evenementen-agenda en het bewustmakende boekenoverzicht decentraal beschikbaar gemaakt. Je kunt ook dit aanbod voortaan eenvoudig via je eigen tijdlijn volgen via onderstaande decentrale adressen.

@agenda@hoezithetnuecht.nl – De agenda gericht op bewustwording, gezondheid en persoonlijke groei. Wanneer we een nieuw evenement toevoegen aan onze kalender ontvang je een berichtje via @agenda.

@boeken@hoezithetnuecht.nl – Ontvang een notificatie wanneer we een boek toevoegen aan ons bewustmakende boekenoverzicht.

In februari hebben we de @agenda@hoezithetnuecht.nl-functionaliteit verder uitgebreid. Naast berichten over nieuw toegevoegde evenementen, ontvang je iedere zondagochtend nu ook een overzicht met evenementen die voor de komende twee weken gepland staan. Je wordt hiervan automatisch op de hoogte gesteld via je decentrale sociale media-account.

We publiceerden onlangs bijvoorbeeld evenementen zoals Hoopgevende feiten dankzij Trump georganiseerd door Janneke Monshouwer, het onafhankelijke Nederlands Vaccinatie Congres in Hoevelaken en Mega-presentatie De Aardse Waarheid georganiseerd door Awake & Aware. We informeerden je ook over nieuwe boeken, waaronder: Tegen De Onzin van Syp Wynia en Heal (NL) – Verander je bewustzijn, verander je lichaam, verander je leven! Interessante nieuwe evenementen en bewustmakende boeken kun je via het contactformulier aan ons doorgeven.

HoeZitHetNuEcht Nieuwsbrief decentraal volgen

En helemaal ‘vers van de pers’ hebben we afgelopen week ook de dagelijkse HoeZitHetNuEcht nieuwsbrief, met het brede aanbod van Nederlandstalig nieuws, naar het decentrale nieuwsnetwerk gebracht. Ook deze kun je nu dus volgen via Decentrale Sociale Media.

@nieuwsbrief@hoezithetnuecht.nl – Volg dit adres en ontvang de nieuwsbrief dagelijks om 06:00 uur in je tijdlijn. Het beste alternatief voor de dagelijkse ochtendkrant is nu gratis voor je beschikbaar via Decentrale Sociale Media!

Op dit moment bevat de nieuwsbrief alleen het nieuwsoverzicht-onderdeel van de nieuwsbrief. De evenementen-agenda en het boekenoverzicht kun je zelf apart volgen als je dat wilt.

Wil je op de hoogte blijven van alle bewustmakende nieuwsberichten, evenementen en boeken, dan zijn er inmiddels vele opties: onze nieuwsbrief via e-mail, de HoeZitHetNuEcht Reader, de RSS-feeds en uiteraard via Decentrale Sociale Media.

Nieuwe Nederlandstalige nieuwsbronnen toegevoegd

We blijven ook actief zoeken naar nieuwe nieuwsbronnen die een ander, onafhankelijk en/of alternatief geluid laten horen. Recent hebben we weer een aantal nieuwsbronnen toegevoegd aan ons overzicht:

  • Sven HullemanEen Oorlog Reeds Verloren met Sven-Ake Hulleman.
  • Syp WyniaWynia’s Week | politiek, economie, diplomatie.
  • De OmmekeerVerspil nooit een goede crisis.
  • Het Land van Wierd DukDe wekelijkse podcast van Wierd Duk.
  • JDReportOngemakkelijk nieuws, columns, onderzoek, alternatief, opinie en nog veel meer… De selectie van JDReport is via decentrale social media (ActivityPub) beschikbaar, niet in het nieuwsoverzicht vanwege dubbele berichten.

Nu ook Engelstalige nieuwsbronnen

We hebben een nieuwe nieuwsbronnen-categorie aan de HoeZitHetNuEcht website toegevoegd: Engelstalig. Dit zijn nieuwsbronnen die niet in ons normale Nederlandstalige nieuwsoverzicht staan, maar die wel heel interessant zijn om te volgen via Decentrale Sociale Media en/of RSS feeds. Je kunt eenvoudig kennismaken met deze Engelstalige nieuwsbronnen via onze nieuw toegevoegde pagina hoezithetnuecht.nl/engelstalig.

We hebben aan het Engelstalige aanbod onlangs drie nieuwe bronnen toegevoegd:

  • Artikel 7ART.7 Vrijheid van meningsuiting, verbod op censuur.
  • Forbidden Knowledge TVTruth is a force of nature. De nieuwsselectie van Alexandra Bruce.
  • Harley SchlangerBreaking the power of City of London and Wall Street swindlers. Dagelijks een Engelstalige nieuws update van 10 minuten.
  • Gemma O’Doherty – De video provider van deze onafhankelijke, Ierse journalist blokkeerde het opvragen van de video-feed, dat is weer werkend gemaakt.

Zie voor meer recente toevoegingen ook ons vorige nieuwsbericht met meer informatie en bronnen om te volgen. Weet je zelf nog interessante, passende nieuwsbronnen (idealiter Nederlandstalig, of geweldige Engelstalige) die je graag op HoeZitHetNuEcht zou zien of via HoeZitHetNuEcht wilt volgen, dan horen we graag van je.

Overige nieuwtjes

Ons boekje “Eerlijk nieuws zonder censuur” is inmiddels uitverkocht bij de boekenwinkels. We merken dat de verkoop de laatste maanden terugloopt. Nu de eerste twee drukken uitverkocht zijn, zijn we niet voornemens een derde druk te bestellen. De laatste exemplaren zijn echter nog te verkrijgen via onze eigen webwinkel. Dus wil je nog één of meer nieuwe boekjes bestellen, neem dan nog binnenkort actie! Wil je een grotere hoeveelheid bestellen, dan kunnen we die wel op verzoek in een kleine oplage bij laten drukken. Neem daarvoor contact met ons op via het contactformulier.

We hebben op 30 januari het 200.000ste artikel verwerkt op HoeZitHetNuEcht! Het 200.000ste bericht is geworden een bericht van WakkereMensen, om precies te zijn deze nieuwsbrief van Benjamin Fulford. Het oudste (nog bewaarde) bericht in onze database is een bericht van Earth-Matters.nl, van 4 april 2012. Dat bericht is echter niet meer beschikbaar op de Earth-Matters website. Helaas is het door de copyright wetgeving hysterie -en het daarmee gecreëerde de facto publicatie ‘verbod’- niet meer mogelijk om te zoeken in deze database met bijna 8 jaar aan (verwijzingen naar) interessante berichtgeving. Maar wie weet wat de toekomst nog brengt.

We houden via ActivityPub veel volgers op de hoogte van nieuwe nieuwsberichten van de diverse bronnen op Internet. We hebben sinds de introductie van onze ActivityPub-koppeling ook al ruim 550.000 ActivityPub berichten verstuurd naar volgers. Dat is een behoorlijk aantal en flink groeiend.

Afgelopen week ondervonden we problemen met het versturen van e-mail (waaronder de nieuwsbrief) naar de e-mail-diensten van Microsoft (hotmail.com, outlook.com, live.com). Microsoft had de e-mailserver van onze e-mail provider op een soort blacklist gezet, waardoor ook onze e-mail geblokkeerd werd. Onze e-mail provider geeft aan dat dit probleem opgelost is. Dit betekent dat de nieuwsbrief nu weer normaal ontvangen zou moeten worden voor afnemers van e-mail van Microsoft. We hebben, zoals hierboven beschreven, een nieuwe route voor de nieuwsbrief toegevoegd, zodat je ook bij e-mail blokkades door derde partijen, de nieuwsbrief kunt blijven volgen via Decentrale Sociale Media / ActivityPub: @nieuwsbrief@hoezithetnuecht.nl.

Als laatste vermelden we nog een technische verbetering: voor betere ondersteuning voor HoeZitHetNuEcht bij derde partijen, is de technische samenstelling van onze RSS-feeds aangepast. In plaats van het rapporteren van de publicatiedatum/-tijd van het originele bericht bij de nieuwsbron, rapporteren we in de RSS-feeds nu de tijd waarop wij het nieuwsbericht voor het eerst registreerde in onze administratie. Hierdoor sorteert de RSS-feed de volgorde van de nieuwtjes op een andere manier, waardoor het beter werkt met de software van derde partijen.

Het vervolg ligt in jouw handen…

We hebben een geweldige basis om de komende tijd op door te innoveren. Nu blijft voorlopig alleen nog de vraag-kant achter. Dus word je enthousiast van deze mogelijkheden, ideeën en activiteiten, word dan ook vrijwillige maandelijkse donateur, zodat we kunnen blijven bestaan en structureel het aanbod verder kunnen blijven uitbreiden. Zonder jouw betrokkenheid kunnen wij het platform niet verder doorontwikkelen.

Het is de hoogste tijd om als mensheid zelf weer onze eigen kracht terug te nemen en bewust de wenselijke realiteit te gaan creëren. Met jouw hulp kunnen wij bouwen aan beter.